پژوهشگر اهل آفریقای جنوبی تاکید کرد: یکی از آفت های مهم در جوامع اسلامی، قومیت گرایی و ملیت گرایی است. موضوعی که دهه ها پیش و پس از جنگ جهانی دوم باعث تجزیه بسیاری از کشورهای اسلامی شد.
فرقه گرایی که از مذاهب مختلف اسلامی نشات بگیرد، سبب شکل گیری اختلافات خودساخته میان مردم و حتی تقابلات درون گفتمانی در درون هر یک از مذاهب می شود و البته رد پای دشمنان هم در آن به روشنی مشخص است.
راه اصولی برای رسیدن یک جامعه به اتحاد اتکای آن بر مولفه های مشترک دین اسلام است. از منظر قرآن کریم هیچ مولفه ای مهم تر از عنصر دینی وجود ندارد. از این رو این کتاب الهی اولین راهکار وحدت را تکیه بر عناصر مشترک دینی می داند.
مسئول مرکز ترجمه و میز اروپا، آمریکا پژوهشگاه مطالعات تقریبی بیان کرد: طی چندین سال اخیر هزینه و انرژی زیادی صرف مسئله ایجاد و تحکیم وحدت و تقریب شده که متاسفانه نتیجه چشمگیری حاصل نگردیده است؛ مجمع جهانی تقریب و همکاران نهادهای تقریبی باید به فکر جریان سازی تقریب و وحدت در دنیا افتاده و ضمن ترسیم نقشه راه، بر روی آن سرمایه گذاری کرده و از شیوه های ...
معنای تقریب مذاهب و اتحاد اسلامی این است که همه مسلمانان اشتراکاتی همچون کتاب الهی و پیامبر بزرگ اسلام (ص) و احکام اسلامی مانند روزه، حج و نماز دارند و باید با همدلی و اتکا بر این اشتراکات با یکدیگر همکاری نمایند.
نماینده مسلمانان در پارلمان آفریقای جنوبی تاکید کرد: ضروری است مسلمانان با شناخت سناریوهای شوم دشمنان بر عوامل وحدت و همبستگی امت مسلمان تاکید و برای محقق کردن آن تلاش و مبارزه کنند.
مسلمانان در شرایط کنونی باید افکار و اندیشه های خود را متوجه آینده نمایند زیرا دشمن از روش های مختلف و جدید تفرقه را در میان مسلمانان به وجود می آورد و به آنها دامن می زند.
آن چه که امروز بیش از همیشه ضرورت دارد، ارائه راهکارهای ایجاد اتحاد میان شیعه و سنی و رویکردهایی است که در نهایت منتهی به ایجاد وحدت در جهان اسلام گردد.
مسلمانان از دیرباز درگیر پاره ای از سوءتفاهمات بوده اند که عده ای هم در کنار آنها آتش افروزی می کردند و همه سعی آنها بر این بوده که بر بدبینی های مسلمانان نسبت به یکدیگر بیافزایند.
فضای جاری در جهان اسلام و نفوذ گروهها و جریان های تکفیری و دست ساخته دشمنان در میان امت اسلامی و تلاش های نفاق آمیز این جریان ها، جای تردیدی باقی نمی گذارد که اتحاد و همگرایی یکی از اصلی ترین ضرورت های دنیای اسلام است.
پژوهشگر و استاد حوزه علمیه قم، بیان کرد: مسئله وحدت در اثر غفلت و عدم توجه امت اسلامی و در سایه تفرق و اختلاف جهان اسلام بیشترین صدمات را متحمل شده است؛ امت اسلامی باید از اهانت و جسارت به مقدسات یکدیگر دوری کرده، بر احترام متقابل تکیه کنند و بر ادامه تبلیغ ، ترویج و تقویت جبهه مقاومت بر علیه رژیم صهیونیستی اهتمام ورزند.
اتکا به اصول مشترک و اجتماع بر آنها نه تنها سبب نزدیک شدن بیشتر مذاهب اسلامی می گردد و وحدت میان آنها را تقویت می نماید بلکه از جریان های متفرق مسلمان، یک جبهه واحد و مستحکم خواهد ساخت.
بسیاری از آموزه های قران کریم در چارچوب رسیدن به تقریب مذاهب مطرح شده است. این کتاب بزرگ الهی همه کسانی را که اسلام را با عمق وجودشان پذیرفته باشند، مومن و مشمول وحدت اسلامی می داند.
امام جمعه اهل سنت نگین شهر، بیان کرد: اقدامات دشمنان اسلام در راستای تضعیف روحیه امت اسلامی است؛ در واقع اگر اقدامی ضد وحدت در جهان اسلام روی می دهد، از طرفی هدف اسلام هراسی و از سویی ایران هراسی را به دنبال دارد، زیرا ایران اسلامی با دارا بودن مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به عنوان حرکت دهنده کشتی وحدت در جهان اسلام شناخته می شود.